Béda révisi "Ucing"

3 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(+ kartun anatomi)
m
| regnum = [[Sato|Animalia]]
| phylum = [[Chordata]]
| classis = [[MammaliaMamalia]]
| ordo = [[CarnivoraKarnivora]]
| familia = [[Felidae]]
| genus = ''[[Felis]]''
| synonyms = <small>''Felis lybica'' invalid [[junior synonym]]</small>
}}
'''Ucing''' mangrupakeun [[mamalia]] [[karivorakarnivora]] leutik nu ilahar jadi sato ingon pikeun [[manusa]], boh salaku sato cooeun atawa pikeun nyingsieunan [[beurit]]. Ieu sato geus dalit jeung manusa sahanteuna salila 9.500 taun<ref name="9500 years">{{cite web |title=Oldest Known Pet Cat? 9500-Year-Old Burial Found on Cyprus |url=http://news.nationalgeographic.com/news/2004/04/0408_040408_oldestpetcat.html |accessdate=2007-03-06 |date=2004-04-08 |publisher=National Geographic News}}</ref>.
 
Salaku [[prédator]], ucing ngamangsa leuwih ti saréwu [[spésiés]] sasatoan pikeun kadaharanana. <!--The cat is intelligent and can be trained to obey simple commands. Individual cats have also been known to learn to manipulate simple mechanisms (see [[cat intelligence]]). Cats use a variety of vocalizations and types of [[Cat body language|body language]] for [[cat communication|communication]], including mewing ("meow" or "miaow"), [[purr]]ing, [[hissing]], [[growling]], squeaking, [[chirp]]ing, [[click consonant|clicking]], and grunting.<ref>{{cite web |url=http://www.channel3000.com/news/1472741/detail.html |title=Meows Mean More To Cat Lovers |publisher=Channel3000.com |accessdate=2006-06-14}}</ref>
== Anatomi jeung morpologi==
[[Gambar:Scheme_cat_anatomy-su.svg|thumb|350px|Gambaran anatomi ucing sacara umum]]
Gumantung kana spésiésna, awak ucing beuratna 2,5 - 7 kg. Tapi, sababaraha spésiés budidaya, misalna ''[[Maine Coon]]'', bisa nepi ka 11,3 kg. Malah, mun parabna kaleuleuwihi mah beuratna bisa nepi ka 23 kg. Sabalikna, aya ogé ucing pangleutikna nu kungsi kalaporkeun beuratna kurang ti 1,8 kg<ref>{{cite web |url=http://www.messybeast.com/dwarfcats.html |title=DWARF, MIDGET AND MINIATURE CATS |accessdate=2007-03-06}}</ref>.
 
Sakumaha mamalia lianna, ucing miboga tujuh [[cervical vertebrae]], tilu welas [[thoracic vertebrae]] (manusa boga salosin), tujuh [[lumbar vertebrae]] (manusa boga lima), tilu [[sacral vertebrae]] (manusa boga lima sabab bipedal), sarta 22/23 [[caudal vertebrae]] (manusa boga 3-5, ngahiji jadi [[coccyx]]). <!--The extra lumbar and thoracic vertebrae account for the cat's enhanced spinal mobility and flexibility, compared to humans; the caudal vertebrae form the tail, used by the cat for counterbalance to the body during quick movements.<ref>{{cite web | title=Cat Skeleton| url=http://bioweb.uwlax.edu/zoolab/Table_of_Contents/Lab-9b/Cat_Skeleton_1/cat_skeleton_1.htm |accessdate=2006-12-12}}</ref>
262

éditan