E=mc²: Béda antarrépisi

6 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
m
mTidak ada ringkasan suntingan
[[Albert Einstein]] nurunkeun [[rumus]] ieu dumasar kana pengimeutan manéhna dina taun [[1905]] kana lampah [[obyék]] anu usik kalawan [[laju]] nu ngadeukeutan laju cahaya. Kacindekan kawéntar anu dijieun hasil tina pangameutan ieu téh yén massa hiji [[barang]] sabenerna nyaéta hiji [[ukuran]] tina [[kandungan énergi]] barang kasebut. Sabalikna, persamaan anu dimaksud nandakeun yén kabéh énergi anu aya dina [[sistem katutup]] mangaruhan massa cicing dina [[sistem]] éta.
 
::<math>\,
:<math>Énergi = massa (Massa x Lajulaju cahaya dina rohangan hapa)^2</math>.\,
</math>
 
Nurutkeun persamaan ieu, jumlah [[énergi maksimum]] anu "bisa dibeunangkeun" tina hiji obyék pikeun ngalakonan [[gawé aktip]] nyaéta massa obyék dikalikeun kuadrat tina laju cahaya.
3.120

éditan