Béda révisi "Kabupatén Karawang"

2 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
Ibukota kabupatén Karawang aya di di jalur [[pantura]]. Kabupatén ieu diliwatan ku jalan tol Jakarta-Cikampék sarta Cipularang (Cikampék-Purwakarta-Padalarang). [[Cikampék, Karawang|Karawang]] Cikampék mangrupakeun kota kacamatan nu aya di beulah kulon Kabupatén Karawang. Di Cikampék aya [[stasion karéta api]], nu mangrupakeun tempat papanggihna dua jalur utama ti [[Kota Bandung|Bandung]] jeung ti [[Kota Cirebon|Cirebon]] nuju ka Jakarta.
 
==SejarahSajarah==
Kabupatén Karawang neundeun loba catatan sajarah. [[Rengasdengklok, Karawang|Rengasdengklok]] mangrupakeun tempat dimana [[Soekarno]]-[[Mohammad Hatta|Hatta]] diculik samemeh Proklamasi Kamardikaan Indonesia. Kota Karawang oge jadi inspirasi sastrawan [[Chairil Anwar]] nulis karya ''Antara Karawang-Bekasi''.
 
{{Kabupatén Karawang}}
 
[[id:Kabupaten Karawang]]
23.341

éditan