Béda révisi "Joule"

47 bita dipupus ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: '''Joule''' (dilambangkeun ku J) nyaéta hijian SI pikeun énergi kalayan dasar hijian kg.m2/s2. <!-- ==Définisi== Joule dicok...)
 
m
'''Joule''' (dilambangkeun ku J) nyaéta hijian [[SI (hijian ukur)|SI]] pikeun [[énergi]] kalayan dasar hijian [[kilogram|kg]].[[méter|m]]2/[[sekon|s]]2.
 
<!--
==Définisi==
Joule dicokot ti hijian unit anu didefinisikandidéfinisikeun minangka badagna energi[[énergi]] anu diperlukeun pikeun mikeunngahasilkeun gaya sagedé hiji [[Newton]] sajauh hiji [[méter]]. Ku sabab éta, 1 joule sarua kalawanjeung 1 '''newton méter''' (simbollambang: '''N.m''').
 
Sajaba ti éta, hiji joule ogé nyaéta energiénergi absolutmutlak pangleutikna anu diperlukeun (dina permukaanmuka bumi) pikeun mengangkatngangkat hiji barang sabeurat hiji kilogram saluhur sapuluh [[séntiméter]].
 
DefinisiDéfinisi hiji joule séjénna:
*Pekerjaan[[Gawé]] anu diperlukeun pikeun mindahkeun muatan listrik sagedé hiji [[coulomb]] ngaliwatan béda potensialpoténsial hiji [[volt]], atawa hiji '''coulomb volt''' (simbollambang: '''C.V''').
*PekerjaanGawé pikeun ngahasilkeun daya hiji [[watt]] mayeng salila hiji [[detik]], atawa hiji '''watt sekon''' (simbollambang: '''W.s''').
 
== Konversi Konvérsi==
1 joule nyaéta sarua kalawanjeung 107 [[erg]].
 
1 joule ngadeukeutan sarua kalawan:
* 6.241506363x1018 ev (elektronéléktron volt)
* 0.239 kal ([[kalori]])
* 2.7778x10-7 kwh ([[kilowatt-hour]])
* 9.8692x10-3 liter-atmosfer
 
== Sajarah ==
Ngaran '''joule''' dicokot ti penemunyapanimuna [[James Prescott Joule]]. Joule disimbolkandilambangkeun jeungku hurupaksara '''J'''. Istilah ieu mimiti diwanohkeun ku Dr. Mayer ofti Heilbronn.
 
-->
[[Kategori:Hijian énergi]]
 
3.120

éditan