Béda révisi "Distrik di Jepang"

6 bita ditambahkeun ,  15 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Tidak ada ringkasan suntingan
{{Japan divisions levels}}
The '''districtDistrik''' (郡; ''gun'') wasilahar mostdipake recentlykeur usedsatuan asadministrasi andi administrativeJepang unit in Japanantara betweentaun [[1878]] andjeung [[1921]] andsarta isbisa roughlydisebutkeun equivalentampir tosarua thejeung [[county|nagara bagean]] of thedi [[United States|Amerika]]. ItPosisina wasaya ranked at the level belowsahandapeun [[prefecture|perfektur]] andjeung abovesaluhureun [[Cities of Japan|citykota]], [[Towns of Japan|townkacamatan]] oratawa [[Villages of Japan|villagedesa]]. TheMimitina districtdistrik wasteh initially calleddisebutna ''kōri'', andbasa hasJepang ancient roots in Japanheubeul. Although the [[Nihon Shoki]] claimsnyebutkeun theyyen wereieu establishedgeus duringaya thesalila [[Taika Reforms|Reformasi Taika]], ''kōri'' wasaslina originally writtenditulis 評. ItDina wasn't until the 'Taihō Penal'' andjeung CivilKode Code thatSipil, ''kōri'' came to beditulisna writtenjadi 郡. Under theDina ''Taihō Penal'' andjeung CivilKode CodeSipil, thesatuan administrativeadministrasi unit of provincepropinsi (国; ''kuni'') wasaya above district,saluhureun anddistrik thejeung villagedesa (里; ''sato'' oratawa 郷; ''sato'') was belowsahandapeunna. The concept ofKonsephasgeus remainedditinggalkeun indina somesababaraha formSajarah throughoutJepang Japanesesarta historymasih andkeneh isdipake still used in thedina [[Japanese addressing system]]|sistim toalamat identifydi theJepang]] locationkeur ofnangtukeun townstempat orkacamatan villagesatawa desa. CitiesKota-kota belongpakait directlylangsung tojeung prefecturesperfektur andsarta areteu independentpakait fromjeung districtsdistrik, unliketeu citiessiga inkota thedi USAmerika whichnu usuallyilahar belongpakait tojeung anagara countybagean, excludingiwal ti Virgina nyaeta Virginiakota whichnu citiesbebas aresacara independentadministrasi fromti countiesnagara administrativelybagean.
 
==Confusing cases in Hokkaido==
5.857

éditan