Béda révisi "Distrik di Jepang"

91 bita ditambahkeun ,  15 tahun yang lalu
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Distrik''' (郡; ''gun'') ilahar dipake keur satuan administrasi di Jepang antara taun [[1878]] jeung [[1921]] sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung [[county|nagara bagean]] di [[United States|Amerika]]. Posisina aya sahandapeun [[prefecture|perfektur]] jeung saluhureun [[Cities of Japan|kota]], [[Towns of Japan|kacamatan]] atawa [[Villages of Japan|desa]]. Mimitina distrik teh disebutna ''kōri'', basa Jepang heubeul. [[Nihon Shoki]] nyebutkeun yen ieu geus aya salila [[Taika Reforms|Reformasi Taika]], ''kōri'' aslina ditulis 評. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, ''kōri'' ditulisna jadi 郡. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, satuan administrasi propinsi (国; ''kuni'') aya saluhureun distrik jeung desa (里; ''sato'' atawa 郷; ''sato'') sahandapeunna. Konsep 郡 geus ditinggalkeun dina sababaraha Sajarah Jepang sarta masih keneh dipake dina [[Japanese addressing system|sistim alamat di Jepang]] keur nangtukeun tempat kacamatan atawa desa. Kota-kota pakait langsung jeung perfektur sarta teu pakait jeung distrik, teu siga kota di Amerika nu ilahar pakait jeung nagara bagean, iwal ti Virgina nyaeta kota nu bebas sacara administrasi ti nagara bagean.
 
==ConfusingKasus casesnu inmatak bingung di Hokkaido==
 
BecauseSabab districtdistrik namesngaran hadnu beenunik unique in thedi [[provinces of Japan|province]] andsarta nowadaysayeuna wates [[prefectures of Japan|prefectureperfektur]] boundariesngarupakeun arewates roughlynu alignedteu tojelas ka wates [[provinces of Japan|province]] boundaries, mostloba districtngaran namesdistrik arenu uniqueunik in thedi [[prefectures of Japan|prefectureperfektur]] di Jepang. However,Sanajan thekitu, [[Hokkaido Prefecture|Perfektur Hokkaido]], consistingngawangku of elevensabelas [[provinces of Japan|provincepropinsi]]s, involvesngarupakeun akasus fewnu confusingmatak casesbingung.
 
ThereAya aretilu threeDistrik Kamikawa Districtsjeung anddua twoDistrik Nakagawa Districts in thedi [[Hokkaido Prefecture|Perfektur Hokkaido]].
*[[Kamikawa (Ishikari) District, Hokkaido|Kamikawa District]] ([[Ishikari Province|Ishikari]]), manageddikelola by theku [[Kamikawa Subprefecture]]
*[[Kamikawa (Teshio) District, Hokkaido|Kamikawa District]] ([[Teshio Province|Teshio]]), manageddikelola by theku [[Kamikawa Subprefecture]]
*[[Kamikawa District, Hokkaido (Tokachi)|Kamikawa District]] ([[Tokachi Province|Tokachi]]), manageddikelola by theku [[Tokachi Subprefecture]]
*[[Nakagawa (Teshio) District, Hokkaido|Nakagawa District]] ([[Teshio Province|Teshio]]), manageddikelola by theku [[Kamikawa Subprefecture]]
*[[Nakagawa (Tokachi) District, Hokkaido|Nakagawa District]] ([[Tokachi Province|Tokachi]]), manageddikelola by theku [[Tokachi Subprefecture]]
 
AbutaDistrik DistrictAbuta, Distrik Rumoi District, Distrik Sorachi District, andjeung Distrik Yufutsu Districtnu areampir deceptively similarsarua, but each of them is atapi singleunggal districtdistrik allotteddikelola toku twodua [[subprefectures of Japan|subprefectures]].
*[[Abuta District, Hokkaido|Abuta District]], manageddikelola byku [[Iburi subprefecture]] andjeung [[Shiribeshi subprefecture]]
*[[Sorachi District, Hokkaido|Sorachi District]], manageddikelola byku [[Kamikawa subprefecture]] andjeung [[Sorachi subprefecture]]
*[[Teshio District, Hokkaido|Teshio District]], manageddikelola byku [[Rumoi subprefecture]] andjeung [[Soya subprefecture]]
*[[Yufutsu District, Hokkaido|Yufutsu District]], manageddikelola byku [[Iburi subprefecture]] andjeung [[Kamikawa subprefecture]]
 
== Rujukan ==
See also: [[Geography of Japan]]
[http://en.wikipedia.org/wiki/Districts_of_Japan, Wikipedia Basa Inggris], Juli 2006.
 
SeeTempo alsooge: [[Geography of Japan]]
 
[[Category:Lists of subnational entities|Japan, Districts of]]
5.857

éditan