Béda révisi "Distrik di Jepang"

30 bita dipupus ,  15 tahun yang lalu
m
~ Sistim alamat Jepang
m (→‎Rujukan: interwiky)
m (~ Sistim alamat Jepang)
{{Japan divisions levels}}
'''Distrik''' (郡; ''gun'') ilahar dipake keur satuan administrasi di Jepang antara taun [[1878]] jeung [[1921]] sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung [[county|nagara bagean]] di [[United States|Amerika]]. Posisina aya sahandapeun [[prefecture|perfektur]] jeung saluhureun [[Cities of Japan|kota]], [[Towns of Japan|kacamatan]] atawa [[Villages of Japan|desa]]. Mimitina distrik teh disebutna ''kōri'', basa Jepang heubeul. [[Nihon Shoki]] nyebutkeun yen ieu geus aya salila [[Taika Reforms|Reformasi Taika]], ''kōri'' aslina ditulis 評. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, ''kōri'' ditulisna jadi 郡. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, satuan administrasi propinsi (国; ''kuni'') aya saluhureun distrik jeung desa (里; ''sato'' atawa 郷; ''sato'') sahandapeunna. Konsep 郡 geus ditinggalkeun dina sababaraha Sajarah Jepang sarta masih keneh dipake dina [[Japanese addressing system|sistimSistim alamat di Jepang]] keur nangtukeun tempat kacamatan atawa desa. Kota-kota pakait langsung jeung perfektur sarta teu pakait jeung distrik, teu siga kota di Amerika nu ilahar pakait jeung nagara bagean, iwal ti Virgina nyaeta kota nu bebas sacara administrasi ti nagara bagean.
 
==Kasus nu matak bingung di Hokkaido==
12.294

éditan