Béda révisi "Romanisasi aksara Jepang"

m
{{main|Hepburn romanization}}
 
TheRomanisasi sistim '''RevisedHepburn HepburnRevisi''' system of romanization uses amake [[macron]] tokeur indicatenembongkeun somesababaraha [[long vowel|vowel panjang]]s, and anjeung ''apostrophe'' tokeur notemisahkeun thefonem separationnu of easily confused phonemesngabingungkeun. For exampleContona, the namengaran じゅんいちろう, writtenditulis withdina thekarakter [[kana characters]] ''ju''-''n''-''i''-''chi''-''ro''-''u'', andsarta romanizeddiromanisasi asjadi ''Jun'ichirō'' indina RevisedHepburn HepburnRevisi. ThisSistim systemieu isloba widelydipake useddi in Japan andJepang, amongdiantara foreignmahasiswa studentsasing andjeung academicsakademik.
 
Romanisasi Hepburn romanizationilaharna generallynuturkeun followsfonologi EnglishBasa phonologyInggris withku '' vowel'' [[Romance languages|RomanceRoman]] vowels, andsarta ismetoda aninituisi intuitivenembongkeun method ofcara showingngucapkeun [[Anglophone]]s thekecap pronunciationBasa of a word in JapaneseJepang. ItSistim wasieu standardizedgeus indibakukeun thedi USAAmerika asnyaeta ''American National Standard System for the Romanization of Japanese (Modified Hepburn)'', but thistapi status wasieu abolisheddileungitkeun ondina [[October 6|6 Oktober]], [[1994]]. Hepburn isngarupakeun thesistim mostromanisasi commonnu romanizationpangilaharna systemdipake, inhususna usekeur today,obrolan especially in themake English-speakingBasa worldInggris. TheSistim Hepburn systemdikritik hassabab beenaya criticizeddistorsi becausedina itsfonologi distortionBasa ofJepang thenyabab Japanesehese phonologykeur canngaharkeun makeBasa itJepang harder to teach Japaneseka tourang non-nativesasing.
 
===Nihon-shiki===
5.857

éditan