Béda révisi "Romanisasi aksara Jepang"

m
Kunrei-shiki geus daibakukeun ku Pamarentah Jepang jeungISO (ISO 3602). Kunrei-shiki diajarkeun di sakola dasar Jepang nepi ka taun kaopat.
 
===OtherVariasi variantssejen===
 
ItMasih ismungkin possiblekeur tongaromanisasi elaboratengucapkeun theseBasa romanizationsJepang tokeur enableurang non-nativeasing speakerskalayan toleuwih pronouncebener. Japanese words more correctly. Tipikal Typicaltambahan additionssaperti includetanda [[tone (linguistics)|tone]] markskeur to note thecatetan [[Japanese pitch accent|aksen Basa Jepang]] andjeung diacritictanda marksdiacritik tokeur distinguishngabedakeun phonologicalrobahna changesfolologi, suchsaperti as the assimilation of the moraicasimilasi nasal /n/ (seetempo [[Japanese phonology|fonologi Basa Jepang]]).
 
===JSL===
5.857

éditan