Béda révisi "Romanisasi aksara Jepang"

3 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
m
*''Cchi'' keur っち (Hepburn ''tchi'') jeung nu sejenna. Ieu ''wāpuro rōmaji'', tapi remen dipake ku sabab alesan gaya lamun dipake keur nulis ngaran pondok (contona, あきこ ''Akiko'' jadi あっちゃん ''Acchan'' tinimbang ''Atchan'').
*''La'' keur ら (Hepburn ''ra'') jeung saterusna. Konsonan Basa Jepang /r/ ngabogaan sora (IPA {{IPA|[ɽ]}}) nu deukeut tapi teu sarua, boh dina Basa Inggris "r" jeung "l". "R" jeung "l" duanana [[Transcribing English to Japanese|ditranskripsi kana Basa Jepang]] make Basa Jepang /r/. Contona "l" dina romanisasi Basa Jepang boneka budak リカ, diromanisasi jadi ''Licca''.
*''Na'' forkeur んあ (Hepburn ''n'a'') andjeung so onsaterusna. This form ofBentuk romanizedieu Japaneseromanisasi isBasa usedJepang indipake publicdina informationinpormasi suchpublik assaperi roadrambu-rambu andjalan railwayjeung signskareta indi JapanJepang.
*''Nn'' forkeur ん (Hepburn ''n''). This is also an example ofContona ''wāpuro rōmaji'' (althoughsanajan manyloba [[Japanese input methods|metoda asupan Basa Jepang]] alsoditarima accept thedina Hepburn ''<nowiki>n'</nowiki>''). ThisIeu leadsnyababkeun todualisme ambiguityleuwih withlega thedina more widespreadsistim Hepburn system. For exampleContona, the clusterkluster ''nna'', which isnumana んな indina Hepburn, representsdigambarkeun jadi んあ indina thissistim systemieu. The double n isganda sometimeskadangkala seenkatempo indinga namesngaran, for example in thecontona namengaran ofnu theremen well-knownkatempo [[Usenet]] poster ''Junn Ohta''.
 
===Vowel panjang===
5.857

éditan