Béda révisi "Ovum"

2 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
m
bot Ngarobih: ca:Òvul; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: is:Eggfruma)
m (bot Ngarobih: ca:Òvul; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:Ovum.png|right|thumb|Ovum manusa]]
'''Ovum''' (atawa sacara bébas, '''endog''' atawa '''sél endog''') nyaéta [[sél]] kelamin/séks [[bikang]]/wanoja atanapi [[gamét]]. Boh [[sato]] atawa [[siki]] tatangkalan mibanda endog. Istilah '''ovule''' dipaké pikeun endog siki tutuwuhan sarta pikeun endog ngora sato. Kecap ieu diturunkeun tina kecap [[basa Latin|Latin]] ''ovum'' (jamak ''ova'') pikeun [[endog]].
 
Aya sato [[ovovivipar]] panengah: émbriona tumuwuh sakumaha dina kasus ovipar, tapi terus kaluar méméh borojol. Nu kieu mah ilaharna sabangsaning lauk, réptil jeung [[invertebrata]].
 
== Tempo ogé ==
* [[endog (biologi)]]
* [[fértilisasi]]
* [[spérma]]
 
[[CategoryKategori:Sistim baranahan]]
[[CategoryKategori:Sél bibit]]
[[Kategori:Ginékologi]]
[[CategoryKategori:Cloning]]
 
[[ar:بييضة]]
[[br:Viell]]
[[bs:Jajna ćelija]]
[[ca:OòcitÒvul]]
[[cs:Vajíčko]]
[[da:Æg (fysiologi)]]
17.435

éditan