Béda révisi "Tekenan"

8 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
[[Atmosfir]] nyaéta lapisan anu nangtayungan [[bumi]]. Lapisan ieu nepi ka 1000 km saluhureun bumi sarta ngabogaan massa 4.5 x 1018 kg. Massa atmosfir anu neken beungeut bumi ieu pisan anu disebut tekenan atmosfir. Tekenan atmosfir di beungeut [[sagara]] nyaéta 76 cmhg.
 
==Terapan prinsip tekenan==
Prinsip tekenan diterapkeun dina sawatara hal dina kahirupan, ti antarana:
*Pangukuran [[tekenan getih]]
3.120

éditan