Béda révisi "Babad Cirebon"

252 bita dipupus ,  12 tahun yang lalu
m
Malikkeun éditan 77.31.154.121, diganti deui ka vérsi ahir ku Mssetiadi
m (Malikkeun éditan 77.31.154.121, diganti deui ka vérsi ahir ku Mssetiadi)
</blockquote>'''Babad Cirebon''' nyaéta [[karya sastra]] [[sajarah]] nu disusun dina tengah [[abad ka-19]] di [[Cirebon]] jeung nyaritakeun kamekaran [[kasultanan Cirebon]] ti awal nepi ka mangsa penjajahan Inggris di pulo Jawa. Karéréan carita (leuwih ti 50%) nyaritakeun [[Sunan Gunung Jati]] salaku nu nyebarkeun [[agama]] [[Islam]] di [[Jawa Barat]] jeung nu ngadegkeun Kasultanan Cirebon. Ditulis dina [[huruf arab]] jeung ngagunakeun [[basa Jawa Cirebon]] sarta ditulis dina wangun [[wawacan]].
<blockquote>
<blockquote>
Block quote
</blockquote>{| class="wikitable"
|-
! header 1
! header 2
! header 3
|-
| row 1, cell 1<s>Strike-through text</s>
| row 1, cell 2
| row 1, cell 3
|-
| row 2, cell 1
| row 2, cell 2
| row 2, cell 3
|}
</blockquote>'''Babad Cirebon''' nyaéta [[karya sastra]] [[sajarah]] nu disusun dina tengah [[abad ka-19]] di [[Cirebon]] jeung nyaritakeun kamekaran [[kasultanan Cirebon]] ti awal nepi ka mangsa penjajahan Inggris di pulo Jawa. Karéréan carita (leuwih ti 50%) nyaritakeun [[Sunan Gunung Jati]] salaku nu nyebarkeun [[agama]] [[Islam]] di [[Jawa Barat]] jeung nu ngadegkeun Kasultanan Cirebon. Ditulis dina [[huruf arab]] jeung ngagunakeun [[basa Jawa Cirebon]] sarta ditulis dina wangun [[wawacan]].
 
Disalin sababaraha kali di sawatara tempat di wewengkon [[Cirebon]] jeung [[Priangan]]. Dina prosés nyalin téks téh ngahasilkeun sababaraha vérsi anu béda-béda. Samalah di Priangan ditarjamahkeun atawa disadur dina basa Sunda sakapeung mah make judul anu béda, kayaning [[Sajarah Lampahing Para Wali Kabéh]] (Riwayat Prilaku dan Perbuatan semua Wali). Naskah-naskahna kiwari aya di [[Perpustakaan Nasional]] [[Jakarta]], [[Universiteits Bibliotheek Leiden]] (negeri Belanda), British Museum (London, Inggris), [[Museum Sri Baduga Bandung]] jeung di unggal individu jalma di Jawa Barat.
11.785

éditan