Béda révisi "Barométer"

19 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
m
bot Nambih: eo:Barometro; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: gl:Barómetro)
m (bot Nambih: eo:Barometro; kosmetik perubahan)
'''Barométer''' nyaéta pakakas anu dipaké pikeun ngukur [[tekenan hawa]]. Barométer ilahar dipaké dina [[ramalan cuaca]], di mana tekénan hawa anu gedé nandakeun cuaca anu "soméah", sedengkeun tekenan hawa nu leutik nandakeun bakal aya angin puyuh ([[basa Indonesia]]: badai).
 
== Étimologi ==
 
Istilah 'barométer' diwanohkeun dina taun 1665-1666 ku saurang [[élmuwan]] ti [[Irlandia]] nu ngaranna [[Robert Boyle]]. [[Kecap]] kasebut diturunkeun tina istilah [[Yunani]] ''báros'' anu hartina '[[beurat]], [[bobot]]' sarta métron anu hartina '[[ukuran]]', jadi harti salengkepna '''ukuran [[beurat hawa]]'''.
[[el:Βαρόμετρο]]
[[en:Barometer]]
[[eo:Barometro]]
[[es:Barómetro]]
[[et:Baromeeter]]
17.438

éditan