Béda révisi "Magma"

16 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
bot Nambih: sh:Magma; kosmetik perubahan
m (bot Ngarobih: ar:صهارة)
m (bot Nambih: sh:Magma; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:magma.jpg|thumb|right|Lava Hawaii ngalir (lava teh magma nu kaluar kana pabeungeutan bumi)]]
'''Magma''' nyaeta babatuan cair nua aya dina jero [[kamar magma]] di sahandapeun [[intip bumi|pabeungeutan bumi]]. Magma di [[bumi]] mangupakeun leyuran [[silika]] nu [[hawa]]na luhur tur kompleks sarta mangrupakeun asal tina sakabeh [[batuan beku]]. Magma aya dina [[tekenan]] anu luhur nu kadang-kadang mah sok muncrat kaluar ngaliwatan bagian nu muka tina [[gunung seuneuan]] dina wangun aliran [[lava]] sarta bituna gunung seuneuan.
 
Hasil tina bituna gunung seuneuan ieu ngandung leyuran [[gas]] nu henteu nepi ka intip bumi. Magma ngumpul dina kamar magma nu mencil dina handapeun intip bumi sarta ngandung komposisi nu beda-beda dumasar tempat magma eta ayana.
 
== Tumbu luar ==
* {{id}} [http://www.geocities.com/semua_hal/FaktaGunungBerapi.htm Leuwih jero ngeunaan gunung seuneuan.]
 
[[kategoriKategori:Vulkanologi]]
[[kategoriKategori:Batuan]]
 
[[af:Magma]]
[[ro:Magmă]]
[[ru:Магма]]
[[sh:Magma]]
[[simple:Magma]]
[[sk:Magma]]
17.470

éditan