Béda révisi "Analisis varian"

30 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
bot Nambih: pt:Análise de variância; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: sv:ANOVA)
m (bot Nambih: pt:Análise de variância; kosmetik perubahan)
Dina [[statistik]], '''analisa varian''' ('''ANOVA''') nyaeta kumpulan [[model statistik]] sarta prosedur nu pakait nu ngabandingan mean ku nukerkeun sakabeh varian observasi kana sababaraha bagian. Teknik analisa varian mimiti diwanohkeun ku [[statistician|statistikawan]] jeung [[geneticist|ahli genetik]] [[Ronald Fisher]] dina taun [[1920]]-an sarta [[1930]]-an. Aya tilu kelas konsep model nyaeta:
[[Kategori:Statistika]]
Dina [[statistik]], '''analisa varian''' ('''ANOVA''') nyaeta kumpulan [[model statistik]] sarta prosedur nu pakait nu ngabandingan mean ku nukerkeun sakabeh varian observasi kana sababaraha bagian. Teknik analisa varian mimiti diwanohkeun ku [[statistician|statistikawan]] jeung [[geneticist|ahli genetik]] [[Ronald Fisher]] dina taun [[1920]]-an sarta [[1930]]-an. Aya tilu kelas konsep model nyaeta:
 
*Model efek-fixed nu nganggap yen data asalna tina [[sebaran normal|populasi normal]] nu mibanda nilai mean beda.
 
Tempo oge: [[ANCOVA]] [[MANOVA]]
 
[[Kategori:Statistika]]
 
[[bg:Дисперсионен анализ]]
[[nl:Variantie-analyse]]
[[pl:Analiza wariancji]]
[[pt:Análise de variância]]
[[sl:Analiza variance]]
[[sv:ANOVA]]
17.474

éditan