Béda révisi "Analisis varian"

24 bita ditambahkeun ,  15 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (robot Adding: de, es, fr, gl, ja, nl, pl, sl)
m
[[Kategori:Statistika]]
Dina [[statistik]], '''analisa varian''' ('''ANOVA''') nyaeta kumpulan [[model statistik]] sarta prosedur nu pakait nu ngabandingan mean ku nukerkeun sakabeh varian observasi kana sababaraha bagian. Teknik analisa varian mimiti diwanohkeun ku [[statistician|statistikawan]] jeung [[geneticist|ahli genetik]] [[Ronald Fisher]] dina taun [[1920]]-an sarta [[1930]]-an. Aya tilu kelas konsep model nyaeta:
 
912

éditan