Béda révisi "Amanat Galunggung"

106 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Amanat Galunggung''' ngarupakeunmangrupa ngaranjudul nu dibérdibéré pikeun sakumpulan naskah nu kapanggih di [[Kabuyutan]] [[Ciburuy]], salasahiji naskah pangkolotna di Kabupaten [[Garut]]. Kiwari naskah ieu diteundeun di Perpustakaan Nasional kalawan kodeu koléksi kropak 632. Naskah ieu ditulis kurang leuwih dina abad ka-15. naDitulis daundina lontar jeungdaun nipah, migunakeunngagunakeun basa jeung aksara [[aksara Sunda]] Kuna]]. NaskahEusining naskah ngunggelkeunmangrupa papagon ngeunaan étika jeung budi pangarti Sunda baheula, nu ditepikeun ku Prabu Guru [[Darmasiksa]], nu ngawasa [[Galunggung]], ka putrana [[Ragasuci]] (Sang Lumahing Taman). Lian ti naskah ieu, aya sababaraha naskah séjén nu disusun dina abad ka-18 migunakeun aksara Arab-pegon, Jawa-Cirebon, jeung Jawa-Sunda.
 
 
30

éditan