Béda révisi "Carita Ratu Pakuan"

38 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: Naskah lontar koléksi Perpustakaan Nasional RI. Diteundeun dina peti No. 15 koropak 410. Ditulis ngagunakeun aksara jeung basa Sunda kuna. Téks ieu mimiti diumumkeun ku [[A...)
 
m
Naskah [[lontar]] koléksi [[Perpustakaan Nasional RI]]., Diteundeunditeundeun dina peti No. 15 koropak 410. Ditulis ngagunakeun aksara jeung [[basa Sunda kuna]]. Téks ieu mimiti diumumkeun ku [[Atja]] ([[1970]]). Asalna ieu naskah téh ti [[Radén Saléh]] nu dibikeun ka [[Masyarakat Batavia pikeun Seni jeung Pangaweruh]]. Disebutkeun yén nu nulis ieu naskah nyaéta [[Kyai Raga]], nu tapa di [[Gunung Larang Srimanganti]]; cucuincu patapa di [[Cikuray]]. Eusina mangrupa téks sajarah nu gurat badagna nyaritakeun tokoh Nyi Ambet Kasih.
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:Naskah Sunda]]
11.750

éditan