Béda révisi "Joule"

19 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
m
bot Nambih: an:Joule; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: pnb:جاؤل)
m (bot Nambih: an:Joule; kosmetik perubahan)
'''Joule''' (dilambangkeun ku J) nyaéta hijian [[SI (hijian ukur)|SI]] pikeun [[énergi]] kalayan dasar hijian [[kilogram|kg]].[[méter|m]]2/[[sekon|s]]2.
 
== Définisi ==
Joule didéfinisikeun minangka badagna [[énergi]] anu diperlukeun pikeun ngahasilkeun gaya sagedé hiji [[Newton]] sajauh hiji [[méter]]. Ku sabab éta, 1 joule sarua jeung 1 '''newton méter''' (lambang: '''N.m''').
 
*Usaha pikeun ngahasilkeun daya hiji [[watt]] mayeng salila hiji [[detik]], atawa hiji '''watt sekon''' (lambang: '''W.s''').
 
== Konvérsi ==
1 joule nyaéta sarua jeung 107 [[erg]].
 
* 9.8692x10-3 liter-atmosfer
 
== Sajarah ==
Ngaran '''joule''' dicokot ti panimuna [[James Prescott Joule]]. Joule dilambangkeun ku aksara '''J'''. Istilah ieu mimiti diwanohkeun ku Dr. Mayer ti Heilbronn.
 
 
[[af:Joule]]
[[an:Joule]]
[[ar:جول]]
[[ast:Xuliu (unidá)]]
17.438

éditan