Béda révisi "Analisis varian"

1 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
*Model campuran nu ngajelaskeun kaayan boh efek fixed atawa random aya.
 
Teknik dasarnadasarnya nyaeta ngabagi total jumlah kuadrat kana sababaraha komopen pakait kana efek dina model. Contona, rek nembongkeun ANOVA sederhana ku make hiji ''perlakuan'' dina tingkat nu beda. (Lamun tingkat perlakuan bisa diitung sarta efekna linier, analisa [[régrési liniér]] bisa dipake).
 
: <math>SS_{\hbox{Total}} = SS_{\hbox{Error}} + SS_{\hbox{Treatments}}</math>
Pamaké anonim