Béda révisi "Analisis varian"

1 bita dipupus ,  11 tahun yang lalu
m
Malikkeun éditan 110.136.239.150, diganti deui ka vérsi ahir ku Alexbot
m (Malikkeun éditan 110.136.239.150, diganti deui ka vérsi ahir ku Alexbot)
*Model campuran nu ngajelaskeun kaayan boh efek fixed atawa random aya.
 
Teknik dasarnyadasarna nyaeta ngabagi total jumlah kuadrat kana sababaraha komopen pakait kana efek dina model. Contona, rek nembongkeun ANOVA sederhana ku make hiji ''perlakuan'' dina tingkat nu beda. (Lamun tingkat perlakuan bisa diitung sarta efekna linier, analisa [[régrési liniér]] bisa dipake).
 
: <math>SS_{\hbox{Total}} = SS_{\hbox{Error}} + SS_{\hbox{Treatments}}</math>
11.790

éditan