Béda révisi "Karbon monoksida"

74 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
Ku penting-pentingna, kiwari geus aya rupa-rupa cara ngahasilkeun karbon monoksida<ref>Holleman, A. F.; Wiberg, E. "Inorganic Chemistry" Academic Press: San Diego. ISBN 0-12-352651-5.</ref>.
 
'''[[Gas produsén]]''' dibentuk ku cara ngaduruk karbon dina oksigén dina suhu anu luhur. Dina oven, udara diasupkeun kana tumpukan [[batu bara]]. Hasil antarana nu mangrupa CO<sub>2</sub> ngimbangan karbon panas leuwihna sahingga jadi CO. [[Réaksi kimia|Réaksi]] O<sub>2</sub> jeung karbon nu ngahasilkeun CO katelahna kasatimbangan Boudouard. Dina suhu leuwih ti 800&nbsp;°C, CO jadi produk dominan:
:O<sub>2</sub> + 2 C → 2 CO
:ΔH = -221 kJ/mol
 
== Tumbu kaluar ==
* [http://www.infowars.com]
* [http://www.ilo.org/public/english/protection/safework/cis/products/icsc/dtasht/_icsc00/icsc0023.htm International Chemical Safety Card 0023]
* [http://www.npi.gov.au/database/substance-info/profiles/19.html National Pollutant Inventory - Carbon Monoxide]
* [http://mattson.creighton.edu/CO/index.html Microscale Gas Chemistry Experiments with Carbon Monoxide]
* Research on the therapeutic effects of CO [http://www.igc.gulbenkian.pt/research/unit/43 (Gulbenkian Science Institute)]
* [http://www.rsc.org/Publishing/Journals/cb/Volume/2007/11/Dont_blame_the_messenger.asp Instant insight] pedaran fisiologi karbon monoksida ti [[Royal Society of Chemistry]]
 
{{pondok}}
[[lv:Oglekļa monoksīds]]
[[mk:Јаглерод моноксид]]
[[ml:കാര്‍ബണ്‍ മോണോക്സൈഡ്]]
[[mr:कार्बन मोनॉक्साईड]]
[[nds:Kohlenstoffmonoxid]]
17.479

éditan