Béda révisi "Robot"

17 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
m
bot Nambih: ug:روبوت; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: te:మరమనిషి Ngarobih: ta:தானியங்கி; kosmetik perubahan)
m (bot Nambih: ug:روبوت; kosmetik perubahan)
[[Gambar:Toyota Robot at Toyota Kaikan.jpg|thumbjmpl|200px|Robot [[humanoid]] maénkeun tarompét]]
 
'''Robot''' mangrupakeun hiji alat mékanik anu bisa ngalakukeun tugas-tugas fisik, ngagunakeun pangawasan jeung kontrol manusa, atawa ngagunakeun program anu geus didéfinisikeun ([[kacerdasan jieunan]]). Robot biasana digunakeun pikeun tugas beurat, tugas anu ngabahayakeun, pagawéan nu bulak-balik dipigawé jeung pagawéan-pagawéan anu kotor. Biasana [[robot industri]] digunakeun dina ''lén'' produksi. Kagunaan lianna kaasup pikeun ngaberesihan limbah nu ngandung racun, pangjalajahan ka jero cai jeung luar angkasa, pertambangan, téang jeung tulung (SAR) jeung pikeun néangan bahan tambang. Kiwari robot mulai asup ka pasaran konsumén dina widang hiburan, panyedot kebul jeung pamotong jukut.
[[th:หุ่นยนต์]]
[[tr:Robot]]
[[ug:روبوت]]
[[uk:Робот]]
[[ur:روبالہ]]
17.435

éditan