Béda révisi "Sulawesi Kidul"

44 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
m
bot Ngarobih: ru:Южный Сулавеси, war:Salatan nga Sulawesi; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: es:Célebes Meridional)
m (bot Ngarobih: ru:Южный Сулавеси, war:Salatan nga Sulawesi; kosmetik perubahan)
{{Kotakinfo_Dati1
|nami=Sulawesi Selatan
|lambang=[[ImageGambar:South Sulawesi coa.png|100px]]
|peta=[[ImageGambar:IndonesiaSouthSulawesi.png|300px]]
|kordinat=0°12' - 8° [[Lintang Selatan|LS]], 116°48' - 122°36' [[Bujur Timur|BT]]
|motto=
'''Sulawesi Kidul''' nyaéta [[Daérah Tingkat I]], nu statusna [[propinsi]] di [[Indonésia]]. [[Ibukota]]na nyaéta [[Makassar]] (Ujungpandang).
 
== Kondisi jeung sumber daya alam ==
=== Kondisi alam ===
'''Posisi géografis'''
* 0°12' - 8° Lintang Kidul
 
'''Wates wilayah''':
* Kalér: [[Sulawesi Tengah]]
* Wétan: [[Teluk Boné]] jeung [[Sulawesi Tenggara]]
* Kulon: [[Selat Makassar]]
* Kidul: [[Laut Florés]]
 
Lega Propinsi Sulawesi Kidul nyaéta 62.482,54 km².
 
=== Keanekaragaman hayati ===
 
=== Sumber Daya Alam ===
 
=== Potensi Daerah ===
 
== Sosial Kamasarakatan ==
=== Suku Bangsa ===
Makassar, Bugis, Mandar jeung Toraja.
 
=== Basa ===
Basa nu umum digunakeun nyaéta Makassar, Bugis, Toraja, Mandar jeung Konjo.
Conto :
* jsb.
 
=== Ageman ===
Mayoritas agamana Islam, kajaba di Kabupatén Tana Toraja jeung sabagéan Kabupatén Luwu beulah kalvr nu mayoritas agamana Nasrani.
 
=== Pangatikan ===
 
== Pamaréntahan ==
=== Kabupatén dan Kota ===
{{Daptar Daérah Tingkat II Sulawesi Selatan}}
 
Kabupatén [[Majene]], [[Mamasa]], [[Mamuju]], [[Mamuju Utara]] jeung [[Poléwali Mandar]] nu tadina mangrupakeun kabupatén di propinsi Sulawesi Kidul kiwari resmi jadi kabupatén di propinsi [[Sulawesi Kulon]] marengan ngadegna propinsi éta dina ping [[5 Oktober]] [[2004]] dumasar UU Nomer 26 Taun 2004.
=== Daptar Gubernur ===
 
{|border=0 cellpadding=2 cellspacing=2 class="toccolours"
</table>
|}
== Perwakilan di Jakarta ==
Jl. Yusuf Adiwinata No. 46
Tel. (021) 3347761
Fax. (021) 3909959
=== Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Kidul ===
 
* [[Dr. Hj. Marwah Daud Ibrahim, MA.]],
* [[Dr. Diah Defawati]],
 
=== Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Kidul ===
* [[M. Aksa Mahmud, H.]],
* [[Abdul Aziz Qodar Mudzakar, Ir]].,
[[pl:Celebes Południowy]]
[[pt:Celebes do Sul]]
[[ru:ЮжноеЮжный Сулавеси]]
[[sv:Sulawesi Selatan]]
[[vi:Sulawesi Selatan]]
[[war:SouthSalatan nga Sulawesi]]
[[zh:南苏拉威西省]]
17.429

éditan