Béda révisi "Manyogana"

22 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
m
bot Ngarobih: th:อักษรมันโยงะนะ; kosmetik perubahan
m (bot Ngarobih: th:อักษรมันโยงะนะ; kosmetik perubahan)
Man'yōgana masih dipake keur sababaraha tempat di Jepang kiwari, utama di [[Kyushu]]. Fenomena nu ampir sarua jeung man'yōgana, disebut [[ateji]] (当て字), masih aya, numana kecap (kaasup [[loanword|injeuman]]) dieja make kanji: contona, 倶楽部 (''kurabu'', kleub).
 
[[ImageGambar:Katakana_origine.png|thumb|300px|left|Kasaruaan Katakana jeung man'yōgana (bagean man'yōgana nu jadi katakana diwarnaan beureum)]]
[[ImageGambar:Hiragana_origin.jpg|thumb|300px|left|Parobahan hiragana tina man'yōgana]]
 
<br style="clear:left"/>
 
== Tipe Manyogana ==
Dina man'yōgana, kanji dipetakeun kana sora ku sababaraha cara, kadangkala langsung, kadangkala teu langsung.
 
** Dua karakter keur hiji mora: 嗚呼 (あ), 五十 (い), 可愛 (え)
 
== Tumbu kaluar ==
* [http://www6.airnet.ne.jp/manyo/main/notes/kana/home.html List of Man'yōgana] (Japanese)
 
[[CategoryKategori:Kana]]
[[CategoryKategori:Kanji]]
 
[[ca:Man'yōgana]]
[[pt:Man'yōgana]]
[[ru:Манъёгана]]
[[th:อักษรมันโยงะนะ]]
[[uk:Манйоґана]]
[[vi:Man'yōgana]]
17.429

éditan