Ab urbe condita: Béda antarrépisi

30 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
bot Nambih: zh:罗马建城纪年; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: lv:Ab urbe condita)
m (bot Nambih: zh:罗马建城纪年; kosmetik perubahan)
'''''Ab Urbe condita''''' (patali jeung '''Anno Urbis conditae''': AUC atawa a.u.c.) nyaeta [[basa Laten]] keur "ti saprak [[ngadegna Roma|ngadegna]] Kota ([[Roma]])",<ref>Sacara literal ditarjamahkeun minangka "Ti saprak kota diadegkeun".</ref> sacara tradisional ditetepkeun taun 753 SM. Numutkeun tulisan [[Livius]], ragragna tanggal [[21 April]] [[taun]] [[753 SM]]. Istilah ieu dipake ku urang [[Romawi]] keur nulis taun.
 
== Tempo oge ==
* [[Daptar frase basa Latén]]
 
== Catetan jeung rujukan ==
{{reflist}}
 
{{Kronologi}}
 
[[CategoryKategori:Kecap jeung frase basa Latén]]
[[CategoryKategori:Kalénder Romawi]]
[[CategoryKategori:Jaman kalénder]]
[[CategoryKategori:Kronologi]]
 
[[af:Ab Urbe Condita (jaartelling)]]
[[sl:Ab urbe condita]]
[[sv:Ab urbe condita]]
[[zh:罗马建城纪年]]
17.490

éditan