Kelompok étnik: Béda antarrépisi

1 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(→‎Rujukan: +intw)
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Kelompok étnik''' atawa '''suku bangsa''', nyaéta hiji golongan [[manusa]] anu anggota-anggotana nganggap dirina nyaéta bagianbagéan ti sasamana, biasana dumasar gurat turunan anu dianggap sarua.<ref name=Smith>Smith, Anthony D. (1987). ''The Ethnic Origins of Nations''. Blackwell.</ref> Idéntitas suku ogé ditandaan ku pangakuan ti batur ngeunaan ciri has jumplukan kasebut<ref name=EB>"Anthropology. The study of ethnicity, minority groups, and identity," ''Encyclopaedia Britannica, 2007.</ref> sarta ku sasaruaan [[budaya]], [[basa]], [[ageman]], laku-lampah, atawa ciri-ciri biologis.<ref name=Smith/><ref name="statcan">[http://www.statcan.ca/english/concepts/definitions/ethnicity.htm ''Statistics Canada Definition of Ethnicity'']</ref>
 
== Rujukan ==
896

éditan