Béda révisi "Monarki konstitusional"

2 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
'''Monarki konstitusional''' nyaéta wangun [[pamaréntahan]] di mana saurang [[raja]] jadi [[sirah nagara]] dina wates-wates [[konstitusi]] anu ditulis (dikodifikasi), henteu ditulis, atawa campuran. Ieu béda ti [[monarki absolut]], di mana raja ngawasa sacara pinuh sarta jadi hijisahiji-hijina asal kakuatan pulitik di nagara, deui ogé henteu tanggung jawab ka hukum ti konstitusi naon waé.
 
{{stub}}
869

éditan