Buka ménu utama

Parobahan

17 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
bot Nambih: ig:Àgwà; kosmetik perubahan
 
== Papasingan ==
# Warna nétral, nyaéta warna-warna anu henteu deui ngabogaan kamurnian warna atawa dina kalimah séjén lain mangrupa warna primér atawa sékundér. Warna ieu mangrupa campuran tilu komponén warna sakaligus, tapi henteu dina komposisi nu pas sarua.
# Warna kontras, nyaéta warna-warna anu rasana silih lawan. Warna kontras bisa dihasilkeun tina warna anu ''berseberangan'' (motong titik tengah segitilu) diwangun ku warna primér sarta warna sékundér. Tapi henteu nutupan jigana ogé nyieun kontras kelir kalawan menolah peunteun atawa kemurnian kelir. Conto kelir kontras nyaéta beureum kalawan héjo, konéng kalawan wungu sarta bulao kalawan oranyeu.
# Warna panas, nyaéta kumpulan warna dina wengkuan satengah bunderan dina jero bunderan warna mimiti ti beureum nepi ka konéng. Warna ieu jadi simbul bungah, sumanget, ambek jsjbn. Warna panas méré rasa jarak anu deukeut.
# Warna tiis, nyaéta kumpulan warna dina daérah satengah bunderan dina jero bunderan warna mimiti ti héjo nepi ka wungu. Warna ieu jadi simbul kalungguhan, tiis, merenah jejbn. Warna tiis méré rasa jarak anu jauh.
 
== Istilah séjén ==
* Harga warna, ditangtukeun ku tingkat caang atawa rumeukna warna. Harga ieu dipangaruhan ku panambahan bodas atawa hideung. Dina jero sistem RGB (red, green, blue), harga ieu ditangtukeun ku panambahan komponén beureum, paul, jeung héjo dina komposisi anu pas sarua sanajan henteu kudu sapinuhna saratus persén.
 
== Tempo ogé ==
* [[Daptar warna]]
* [[Teori brewster|Bunderan warna Brewster]]
[[tah:Tlapālli]]
 
[[Kategori:Warna| ]]
 
[[tah:Tlapālli]]
 
[[af:Kleur]]
[[hu:Szín]]
[[id:Warna]]
[[ig:Àgwà]]
[[io:Koloro]]
[[is:Litur]]
17.411

éditan