Béda révisi "Fernando Alonso"

6 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
→‎Karir: juara=>jawara
m (→‎Karir: juara=>jawara)
 
== Karir ==
Alonso tos ngamulai babalapan ti yuswa 3 taun. Di 1988 manehna mulai masuk ka gokart professional. Anu bertahan sampai taun 1998. Di 1999 Alonso ngalih ka Nissan Championship, dan langsung janten juarajawara di musim perdanana. Taun 2000 Alonso ngalih ka F3000 Internasional (ayeuna namina janten GP2). Bergabung sareng tim Astromega, Alonso sempet naek podium juarajawara di sirkuit Spa.<ref name="alonsof1fbio"> {{cite web | title = Who's Who: Fernando Alonso | publisher = F1Fanatic.co.uk | year = 2006 | url = http://www.f1fanatic.co.uk/f1-information/whos-who/whos-who-a/fernando-alonso/ | accessdate =2006-01-07}}</ref>
 
Taun 2001 Alonso ditarik lebet ka Formula 1 ku tim Minardi di yuswa 19 taun.<ref>{{cite news| title = Minardi snap up Alonso| publisher = BBC.co.uk| url = http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/1160082.stm| date = 08/02/2001| accessdate = 13 Desember 2008}}</ref> Waktos eta, namina eleh jauh dibandingkeun Kimi Raikkonen atanapi Juan Pablo Montoya. Sapanjang musimna oge Alonso gagal metik poin hiji pun, tapi sanajan kitu, bakat alusna kacium ku bos Renault, Flavio Briatore. Briatore lantas ngajakan Alonso gabung ka Renault di 2002 sabagai test driver, sareng janji bakal narik anjeunna janten pembalap regular upami panampilanna di 2002 alus.<ref>{{cite journal |last=Cooper |first=Steve |year=2007 |month=September |title=The hunter becomes the haunted |journal=Autosport |volume=189 |issue=10 |pages=p.39}}</ref>
Musim 2003 Alonso balik deui ka F1 sabagai pembalap, anjeunna ngagentoskeun [[Jenson Button]] anu ngalih ka BAR-Honda. Kejutan demi kejutan dipaparkeun ku Alonso sapanjang musim, diantarana pole position termuda di GP Malaysia, sareng kameunangan di GP Hungaria. Bahkan di Hungaria, Alonso ngelehkeun [[Michael Schumacher]] anu kasebutkeuna Raja F1.
 
Musim 2004 Alonso gagal janten juarajawara di hiji balapan pun. Di musim 2005 anjeunna tiasa meunang di Malaysia, Bahrain, San Marino, Eropa, Perancis, Jerman, sareng China. Ahirna anjeunna nyetak sejarah deui dengan tampil sabagai juarajawara duniadunya pang ngorana. JuaraJawara duniadunya teras dipertahankeun ku Alonso di musim 2006, saatos anjeunna ngelehkeun Michael Schumacher anu ngumumkeun pension di ahir musim 2006.
 
[[Gambar:Fernando Alonso 2007 Britain.jpg|thumb|right|Alonso finish kadua di Inggris 2007.]]
Musim 2007 Alonso ngalih ka tim McLaren, tetapi di tim ieu Alonso saakan janten anak tere, ku sabab bos McLaren, Ron Dennis leuwih mentingkeun [[Lewis Hamilton]]. Sababaraha kali Alonso neangan celah abeh anjeunna tiasa indit deui ti tim McLaren.<ref>{{cite news| title =Alonso's future at McLaren in doubt| publisher =autosport.com| url =http://www.autosport.com/news/report.php/id/61422| date =[[2007-08-06]]| accessdate =2007-08-06}}</ref> Salasahijina ngahalangan Hamilton di pit GP Hungaria<ref>{{cite news| title =Hungarian Grand Prix 2007 — Qualifying| publisher =news.bbc.co.uk| url =http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/6929333.stm| date = 2007-08-05 | accessdate =2007-08-06}}</ref><ref>{{cite news| title =Dennis: Hamilton triggered incident| publisher =autosport.com| url =http://www.autosport.com/news/report.php/id/61368| date = 2007-08-04| accessdate =2007-08-06}}</ref>, sareng ngababat Hamilton di GP Brazil nu berujung kana gagalna Hamilton janten jawara dunia. Akhirna di akhir musim kontrak Alonso sareng tim McLaren diputuskeun ku bosna, Ron Dennis.<ref>{{cite news |url = http://www.mclaren.co.uk/mediaroom/information/pressreleases/alonso_release.php |title = Alonso Press Release |publisher = Vodafone McLaren Mercedes |date = 2007-11-02 |accessdate= 2007-11-02}}</ref> Alonso ahirna uih deui ka tim lamina, Renault F1. Posisina di McLaren digentoskeun ku Heikki Kovalainen.<ref>{{cite news | url = http://www.formula1.com/news/headlines/2007/12/7182.html | title = Kovalainen to partner Hamilton at McLaren for 2008 |publisher = Formula1.com | date=2007-12-14 | accessdate=2007-12-14 }}</ref>
Musim 2008, di tim lamina, Renault F1, Alonso ngan tiasa janten juarajawara balapan dua kali, nyaeta di Singapura sareng di Jepang.<ref>{{cite news| title = 2008 Japanese Grand Prix| publisher = BBC.co.uk| url = http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/7664875.stm| date = 11/10/2008| accessdate = 13 Desember 2008}}</ref> Posisina bertahan sampai musim 2009 dimana Alonso gagal janten jawara balapan sakalipun. Tilu dinten usai GP Singapura 2009, tim Ferrari ngumumkeun yen Fernando Alonso bakal ngagabung sareng tim Italia tersebut, ngagentoskeun posisi Kimi Raikkonen anu awon salami dua musim berturut-turut.
 
== Statistik ==
869

éditan