Béda révisi "1G"

8 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
m
bot Ngarobih: fa:نسل اول; kosmetik perubahan
m (bot Nambih: ms:1G)
m (bot Ngarobih: fa:نسل اول; kosmetik perubahan)
Salasahiji standar anu kaasup 1G nyaéta ''Nordic Mobile Telephone'' ([[NMT]]), nu digunakeun di nagara-nagara Éropah bagian kalér, [[Swis]], [[Walanda]], [[Éropah Wétan]] sarta [[Rusia]]. Standar-standar lianna diantarana ''Advanced Mobile Phone System'' ([[AMPS]]) nu digunakeun di [[Amérika Sarikat]], ''Total Access Communications System'' ([[TACS]]) di [[Inggris]], [[C-450]] di [[Jérman Kulon]], [[Portugal]] jeung [[Afrika Kidul]], [[Radiocom 2000]] di [[Perancis]], sarta [[RTMI]] di [[Italia]]. Di Jepang mah standar 1G téh leuwih ti hiji, nyaéta TZ-801, TZ-802, sarta TZ-803 anu dimekarkeun ku NTT, sedengkeun pasaingna nyaéta DDI ngagunakeun standar ''Japan Total Access Communications System'' (JTACS).
 
== Tempo ogé ==
[[0G]]<br />
[[2G]]
 
== Tumbu kaluar ==
* [http://www.javvin.com/wireless/1G.html]
 
[[es:Telefonía móvil 1G]]
[[et:Esimese põlvkonna mobiilside]]
[[fa:نسل ۱اول]]
[[fi:1G]]
[[ja:第1世代移動通信システム]]
17.438

éditan