Béda révisi "Magma"

27 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
m
Bot: Ngaganti Magma.jpg ku Underwater_lava_flow,_off_Hawaii.jpg
m (r2.5.2) (bot Nambih: am:ቅልጥ አለት)
m (Bot: Ngaganti Magma.jpg ku Underwater_lava_flow,_off_Hawaii.jpg)
[[Gambar:magmaUnderwater_lava_flow,_off_Hawaii.jpg|thumb|right|Lava Hawaii ngalir (lava teh magma nu kaluar kana pabeungeutan bumi)]]
'''Magma''' nyaeta babatuan cair nua aya dina jero [[kamar magma]] di sahandapeun [[intip bumi|pabeungeutan bumi]]. Magma di [[bumi]] mangupakeun leyuran [[silika]] nu [[hawa]]na luhur tur kompleks sarta mangrupakeun asal tina sakabeh [[batuan beku]]. Magma aya dina [[tekenan]] anu luhur nu kadang-kadang mah sok muncrat kaluar ngaliwatan bagian nu muka tina [[gunung seuneuan]] dina wangun aliran [[lava]] sarta bituna gunung seuneuan.
 
1.683

éditan