Béda révisi "Indéks Pangwangunan Manusa"

taya kamandang éditan
'''Indéks Pangwangunan Manusa''' (IPM) ([[basa Inggris]]: ''Human Development Index'' (HDI)) nyaéta indéks pikeun ngukur ngabandingkeunpabanding [[harepan hirup]], [[melek hurup]], [[atikan]], sarta [[standar hirup]] pikeun kabéh nagara sakumna dunya. IPM dipaké pikeun misahkeun naha hiji nagara geus jadi [[nagara maju]], [[nagara ngembang]], atawa masih [[nagara tacan ngembang]], sarta ogé pikeun ngukur pangaruh ti kawijakan ékonomi ka kualitas hirup.<ref>[http://www.business.duq.edu/faculty/davies/research/hdi.pdf Davies, A. and G. Quinlivan (2006), A Panel Data Analysis of the Impact of Trade on Human Development, Journal of Socioeconomics].</ref>
 
== Rujukan ==
894

éditan