Béda révisi "Carita Ratu Pakuan"

95 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
Naskah [[lontar]] koléksi [[Perpustakaan Nasional RI]], diteundeun dina peti No. 15 koropak 410. Ditulis ngagunakeun aksara jeung [[basa Sunda kuna]]. Téks ieu mimiti diumumkeun ku [[Atja]] ([[1970]]). Asalna ieu naskah téh ti [[Radén Saléh]] nu dibikeun ka [[Masyarakat Batavia pikeun Seni jeung Pangaweruh]] (BGKW). Disebutkeun yén nu nulis ieu naskah nyaéta [[Kyai Raga]], nu tapa di [[Gunung Larang Srimanganti]]; incu patapa di [[Cikuray]]. Eusina mangrupa téks sajarah nu gurat badagna nyaritakeun tokoh Nyi Ambet Kasih katut réngrénganana ngaleut ngeungkeuy ngabandaleut ngajugjug Pakuan pikeun jatukrami.
 
{{pondok}}
30

éditan