Béda révisi "Sebastian Vettel"

973 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{Pembalap F1
|Name = Sebastian Vettel
|Image = LG전자,_전_세계_F1™팬_사로잡았다_.jpg
|Caption = Sebastian Vettel di [[Grand Prix F1 Korea Selatan 2010|Grand Prix Korea Selatan 2010]].
|Nationality = {{flag|Jerman}}
|Date of birth = {{birth date and age|1987|7|3|df=y}}
|Place of birth = {{negara|Jerman Barat}} [[Heppenheim]], [[Jerman Barat]]
|Date of death =
|Place of death =
|2011 Team = [[Red Bull Racing]]
|2011 Car number = 1
|Races = 62
|Hat tricks = 1
|Championships = 1 ({{F1|2010}})
|Wins = 10
|Podiums = 18
|Points = 356
|Poles = 15
|Fastest laps = 6
|First race = [[Grand Prix F1 Amerika Serikat 2007|Grand Prix AS 2007]]<ref name="Kubica_Vettel">Turun hanya untuk satu balapan saja menggantikan [[Robert Kubica]] yang cedera</ref>
|First win = [[Grand Prix F1 Italia 2008|Grand Prix Italia 2008]]
|Last win = [[Grand Prix F1 Monako 2011|Grand Prix Monako 2011]]
|Last race = {{Latest F1GP}}
|Last season = 2010
|Last position = P1 (256 poin)
}}
'''Sebastian Vettel''' (babar di [[Heppenheim]], [[Jerman]], kaping [[3 Juli]] [[1987]]) nyaete saurang tukang balap mobil F1 ti [[Jerman]]. Ayeuna ngagabung sareng tim ''Red Bull Racing'', ngagentoskeun posisi [[David Coulthard]] anu pensiun di ahir 2008. Sateuacan ngagabung sareng Red Bull, Vettel gabung sareng tim ''Scuderia Toro Rosso''. Puncak prestasina dicetak di musim 2008 kamari, dimana Vettel janten pariah pole position sareng pemenang balap F1 terngora sapanjang sejarah F1. Di Red Bull, Vettel mangrupakeun babaturan satim [[Mark Webber]]. Vettel ngamulai debut F1 na di taun 2007 sareng tim BMW-Sauber, teras saatos dua balapan, dirina ngalih ka tim Scuderia Toro Rosso ngagentoskeun posisi Scott Speed anu dipecat.
 
99

éditan