Béda révisi "Transformasi Fourier"

63 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
'''Transformasi Fourier''' nyéta hiji alat matematis anu ngawincik [[fungsi]] non-périodik kana fungsi-fungsi [[sinusoida]] anu nyusunna. Tranformasi Fourier ogé mangrupakeun alat pikeun ngarobah fungsi waktu kana wujud fungsi frékuénsi.
 
Dina [[matématika]], lamun fungsi périodik bisa diwincik kana sajumlah dérét fungsi anu disebut deret Fourier ku rumus <math>x(t) = \sum_{n=-\infty}^{\infty} c_n e^{jn\omega_o t}.</math> mangka géneralisasi pikeun fungsi non-périodik bisa dilakukeun maké rumus nu disebut transformasi Fourier. Jadi transformasi Fourier mangrupakeun generalisasi tina [[Dérét Fourier|dérét Fourier]]
 
== Définisi ==
Lamun x(t) mangrupakeun hiji sinyal non-périodik. Mangka transformasi Fourier x(t), anu dilambangkeun ku <math>\mathcal{F}</math>, didéfinisikeun ku
 
dimana <math> x(t) jeung X(\omega)</math> disebut pasangan transformasi Fourier.
 
== Sifat Transformasi Fourier ==
Urang ngagunakeun perlambang <math>x(t) \quad \stackrel{\mathcal{F}}{\Longleftrightarrow}\quad X(\omega)</math> pikeun ngalambangkeun yén ''x''(''t'') jeung ''X''(ω) mangrupakeun pasangan transformasi Fourier.
 
\,</math>
 
== Transformasi Fourier tina sawatara sinyal nu mangfaat ==
 
{| class="wikitable"
|}
 
== Tempo ogé ==
* [[Dérét Fourier]]
* [[Transformasi Fourier gancang]] ''(Fast Fourier transform, FFT)''
* [[Transformasi Laplace]]
* [[Transformasi Fourier diskrit]]
* [[Transformasi Fourier fraksional]]
* [[Transformasi kanonik liniér]]
* [[Transformasi sinus Fourier]]
* [[Transformasi Fourier laun]] ''(Short-time Fourier transform)''
* [[Pamrosésan sinyal analog]]
 
== Rujukan ==
* [http://www.efunda.com/math/fourier_transform/ Fourier Transforms] from eFunda - includes tables
* Dym & McKean, ''Fourier Series and Integrals''. (For readers with a background in [[mathematical analysis]].)
* K. Yosida, ''Functional Analysis'', Springer-Verlag, 1968. ISBN 3-540-58654-7
* L. Hörmander, ''Linear Partial Differential Operators'', Springer-Verlag, 1976. (Somewhat terse.)
* [http://eqworld.ipmnet.ru/en/auxiliary/aux-inttrans.htm Tables of Integral Transforms] at EqWorld: The World of Mathematical Equations.
* {{MathWorld | urlname= FourierTransform | title= Fourier Transform}}
* [http://math.fullerton.edu/mathews/c2003/FourierTransformMod.html Fourier Transform Module by John H. Mathews]
* [http://www.ieee.li/pdf/viewgraphs/laplace.pdf Extending Laplace & Fourier Transforms by Dr. Shervin Erfani]
 
[[Kategori:Konsép fisika dasar]]
[[Kategori: Dasar telekomunikasi]]
[[Kategori:Analisis Fourier]]
 
[[mn:Фурье хувиргалт]]
[[mt:Trasformata ta' Fourier]]
[[my:ဖိုရီယာ ထရန်စဖောင်း]]
[[nl:Fouriertransformatie]]
[[nn:Fouriertransformasjon]]
17.429

éditan