Béda révisi "Amanat Galunggung"

2 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
==Naskahna==
Naskah anu asalna ti [[Kabuyutan Ciburuy]], Garut Kidul. Kiwari diteundeun di [[Perpustakaan Nasional RI]] kalawan nomor koleksi L 632 Peti 16 atawa koropak 632. Naskahna ditulis dina [[daun gebang]] atawa nu ku para ahli sok disebut [[nipah]] ngagunakeun mangsi hideung. Aksara nu digunakeun pikeun nuliskeun ieu naskah nyaéta [[aksara Sunda kuna]], sedeng basana nyaéta [[basa Sunda kuna]]. Kandelna naskah aya 7 lambaran daun nipah atawa 13 kaca, unggal kaca ngandung 4 jajar tulisan. Ditulis dina wangun prosa.
<ref name="Membuka Peti Naskah Sunda Kuna koleksi Perpustakaan Nasional RI: Upaya Rekatalogisasi"> {{cite book | author=Munawar Holil & Aditia Gunawan| title= "Membuka Peti Naskah Sunda Kuna koleksi Perpustakaan Nasional RI: Upaya Rekatalogisasi"| publisher= ''dalam Perubahan Pandangan Aristorkrat Sunda (Seri Sundalana 9)''| year=2010}}</ref>.
 
935

éditan