Carita rahayat: Béda antarrépisi

92 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Carita rahayat''', disebut oge folklor mangrupa salasahiji wangun tradisi lisan anu sumebar di [[tatar Sunda]]. Kabéhdieunakeun carita rahayat teh geus mindah rupa jadi wangun tradisi tulis. Carita-carita rahayat di Tatar Sunda rea pisan contona, saperti [[Si Kabayan]], [[Sangkuriang]], jsté. Nu jadi ciri utama tina carita rahayat nyaéta pangarang carita teu bisa kapaluruh ngaranna. Carita rahayat di Sunda euyeub pisan ku ajén-ajén mitologi nu nyampak. Sabangsaning mahluk lelembut ogé jadi warna nu has dina carita rahayat di Tatar Sunda.
 
 
{{pondok}}
[[Sastra-pondok]]
[[Kategori:Sastra]]
[[Kategori:Sastra Lisan]]
 
[[en:folklore]]
[[id:cerita rakyat]]
935

éditan