Béda révisi "Karéta api"

6 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar thumb|karéta api di Stasion Gombong, Jawa Tengah Karéta Api nyaéta sarana transportasi nyaéta kandaraan anu...)
 
[[File:ID diesel loco CC 201-48 050508 Lgwa 8682 gb .jpg|thumb|karéta api di Stasion Gombong, Jawa Tengah]]
'''Karéta Api nyaéta sarana''' [[transportasi]] nyaéta [[kandaraan]] anu maké tanaga penggerak, boh nu maju sorangan atawa dicantélkeun kana kandaraan lianna, anu rék atawa keur maju dina [[rél]]. Karéta api nyaéta alat transportasi masal anu umumna aya [[lokomotif]] (kandaraan nu maké tanaga penggerak sorangan) jeung rangkéan [[karéta]] atawa [[gerbong]] (dicantélkeun kana kandaraan lianna). Éta rangkéan atawa gerbong téh ukuranana rélatif badag jeung lega nu antukna mampuh muat panumpang atawa barang kalawan loba. Alatan sipatna minangka angkutan massal nu éféktif, sababaraha nagara ngusahakeun sangkan manfpaatna bsa maksimal minangka alat transportasi darat boh di jero kota, antarkota boh antarnagara.