Béda révisi "Leuit"

260 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.7.1) (bot Miceun: id:Leuit)
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Inlandse kinderen stampen rijst West Java TMnr 10011223.jpg|250px|right|thumb| barudak leutik di hareupeun leuit]]
 
'''Leuit''' nyaéta ngaran wangunan tradisional nu gunana pikeun neundeun [[béas]]. Aya anu kolongna luhur aya ogé anu handap. Anu has tina leuit nyaéta panto jeung dingdingna. <ref name="Ensiklopedi"> [[Ajip Rosidi]], dkk, 2000, ''Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, dan Budaya (Termasuk budaya Betawi dan Cirebon)''. Jakarta. Pustaka Jaya </ref> Panto leuit leuwih mémpér-mémpér kawas jandéla ti batan panto, ku sabab ayana di luhur bagian hareup. Jalma anu arék muka atawa asup ka jero kudu maké [[tarajé]].<ref name="Ensiklopedi"></ref> Anapon dingdingna biasana tina bilik sakumaha nu dipaké ogé dina [[imah]], nu ngabédakeunna téh [[lincar]]na.<ref name="Ensiklopedi"></ref> Upama dina imah mah lincarna téh ngan aya hiji saban dingding, dina leuit mah lincarna téh loba kawas jadi tulang rusuk. Dijieunna ogé biasana lain tina [[kai]], tapi tapi tina bagian catang tangkal kawung bagian luarna nu teuas kacida.<ref name="Ensiklopedi"></ref>
 
{{pondok}}
935

éditan