Béda révisi "Ucing"

179 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
[[Gambar:Scheme_cat_anatomy-su.svg|thumb|350px|Gambaran anatomi ucing sacara umum]]
Gumantung kana spésiésna, awak ucing beuratna 2,5 - 7 kg. Tapi, sababaraha spésiés budidaya, misalna ''[[Maine Coon]]'', bisa nepi ka 11,3 kg. Malah, mun parabna kaleuleuwihi mah beuratna bisa nepi ka 23 kg. Sabalikna, aya ogé ucing pangleutikna nu kungsi kalaporkeun beuratna kurang ti 1,8 kg<ref>{{cite web |url=http://www.messybeast.com/dwarfcats.html |title=DWARF, MIDGET AND MINIATURE CATS |accessdate=2007-03-06}}</ref>.
 
Dina kabudayaan Sunda, aya babasan jeung paribasa nu ngandung kecap ucing saperti ''ngabudi ucing'', ''kawas ucing gering'', ''kawas ucing jeung anjing'', ''heunceut ucingeun''.
 
Sakumaha mamalia lianna, ucing miboga tujuh [[cervical vertebrae]], tilu welas [[thoracic vertebrae]] (manusa boga salosin), tujuh [[lumbar vertebrae]] (manusa boga lima), tilu [[sacral vertebrae]] (manusa boga lima sabab bipedal), sarta 22/23 [[caudal vertebrae]] (manusa boga 3-5, ngahiji jadi [[coccyx]]). <!--The extra lumbar and thoracic vertebrae account for the cat's enhanced spinal mobility and flexibility, compared to humans; the caudal vertebrae form the tail, used by the cat for counterbalance to the body during quick movements.<ref>{{cite web | title=Cat Skeleton| url=http://bioweb.uwlax.edu/zoolab/Table_of_Contents/Lab-9b/Cat_Skeleton_1/cat_skeleton_1.htm |accessdate=2006-12-12}}</ref>
935

éditan