Béda révisi "Gula kawung"

109 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar [[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Suikermonsters lontarsuiker van Madoera goela djawa uit Banjoemas en goela arèn uit Bantam TMnr 10011768.jpg|200px|right|thumb| Gula Kawung (pangk...)
 
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Suikermonsters lontarsuiker van Madoera goela djawa uit Banjoemas en goela arèn uit Bantam TMnr 10011768.jpg|200px|right|thumb| Gula Kawung (pangkatuhuna)]]
 
(Ind. ''gula aren''). Gula anu dijieun tina [[lahang]] hasil sadapan tina [[tangkal]] [[kawung]]. Dicitakna maké awi ngarah jadi gula ganduan turta diparos (dibungkus) ku daun [[kalapa]].<ref name="Ensisun"> [[Ajip Rosidi]], dkk, (2000). ''Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.</ref>
 
{{pondok}}
 
[[Kategori:Budaya]]
[[Kategori:Unak-anik budaya Sunda]]
[[Kategori:Kadaharan ti Sunda]]
 
[[id:Gula Aren]]
935

éditan