Béda révisi "Gula kawung"

1.655 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
==Prak-prakan nyieun==
Lahang hasil sadapan dina [[lodong]] téh tuluy diasupkeun kana [[kancah]]. Sanggeus kitu lodongna dibersihan, lain dikumbah ku cai, tapi dipuput leuwih kurang tilu jam. Lahang anu geus digolakkeun disebutna [[wédang]]. Sanggeus kitu tuluy éta wédang téh dikecalakan minyak kalapa 2 keclak unggal sakancah. Sanggeus kitu dipépés nepi ka kentel. Ti dinya laju diguis (diaduk) maké alat nu disebut pangguis. SAnggeus kitu tuluy dicitak dina awi (mun di Banten dina batok).<ref name="Ensisun"></ref>
 
==Mangpaatna==
Di handap ieu mangpaat tia zat-zat anu dikandung dina gula Kawung
# [[Riboflavin]]: Ngabantu ngabentuk sel darah merah, ngahasilkeun antibodi, bareng jeung enzim ngahasilkeun energi nu diperlukeun ku awak [[manusa]], jeung [[vitamin A]] menerkeun selaput mukosa dina saluran pencernaan, ngahambat sel nu ruksak dina waktu prosés produksi énérgi, menerkeun sistim gawé jaringan jeung saluran pencernaan awak.
# [[Thiamin]]: Gunana keur koenzim dina metabolismeu energi, nguatkeun sistem saraf jeung otot, ngabantu awak nyieun sarta ngagunakeun protein.
# [[Niacin]]: Gunana keur koenzim dina metabolismeu Glukosa, Lemak jeung Alkohol, Ngabantu kesehatan [[kulit]], sistim saraf jeung sistem pencernaan, nurunkeun kadar kolesterol LDL, ngaronjatkeun fungsi gawé [[uteuk]].
# Nicotinic Acid: Ngahambat jeung ngalemeskan urut jerawat, nyegah singkayo jeung wasir.
# [[Ascorbic Acid]]: Ngabogaan fungsi Antibiotik, ngahambat [[rematik]], [[Flu]] jeung [[Asma]], bisa oge nyegah [[Kangker]], nyiptakeun sistem imunitas, nguatkeun tulang sandi, nu sifatna Antioksi jeung sanggup ngungkulan radikal bebas.
# Kalsium: Ngalancarkeun peredaran [[getih]], normalkeun tekenan getih, nyaimbangkeun tingkat kaasaman getih, Nyegah Ostéorosis (Tulang koropos), nyegah panyakit [[jantung]] jeung nurunkeun résiko [[Kangker]] [[peujit]], ngaronjatkeun gairah Seks nu létoy.
# Vitamin B6 jeung nu séjénna: Metabolisme Protein & Karbohidrat, ngabantu produksi sél-sél getih beureum, mantuan sistim imunitas awak.<ref name="Pamulihan"> http://pamulihan.wordpress.com/2011/05/16/khasiat-gula-kawung/ disalin tanggal [[18 Agustus]] [[2011]]. </ref>
 
==Catetan==
935

éditan