Béda révisi "Gula kawung"

79 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
==Mangpaatna==
Di handap ieu mangpaat tia zat-zat anu dikandung dina gula Kawung
# [[Riboflavin]]: Ngabantu ngabentuk sel darah merah, ngahasilkeun antibodi, bareng jeung enzim ngahasilkeun energi nu diperlukeun ku awak [[manusa]], jeung [[vitamin A]] menerkeun selaput mukosa dina saluran pencernaan, ngahambat sel[[sél]] nu ruksak dina waktu prosés produksi [[énérgi]], menerkeun sistim gawé jaringan jeung saluran pencernaan [[awak]].
# [[Thiamin]]: Gunana keur koenzim dina metabolismeu energi, nguatkeun sistem saraf jeung otot, ngabantu awak nyieun sarta ngagunakeun protein.
# [[Niacin]]: Gunana keur koenzim dina metabolismeu [[Glukosa]], [[Lemak]] jeung [[Alkohol]], NgabantuMantuan kesehatankasehatan [[kulit]], [[sistim saraf]] jeung sistem pencernaan, nurunkeun kadar kolesterol LDL, ngaronjatkeun fungsi gawé [[uteuk]].
# [[Nicotinic Acid]]: Ngahambat jeung sarta ngalemeskan urut jerawat[[jarawat]], nyegah [[singkayo]] jeung [[wasir]].
# [[Ascorbic Acid]]: Ngabogaan fungsi [[Antibiotik]], ngahambat [[rematik]], [[Flu]] jeung [[Asma]], bisa oge nyegah [[Kangker]], nyiptakeun sistem[[sistim imunitas]], nguatkeun [[tulang]] [[sandi]], nu sifatna [[Antioksi]] jeung sanggup ngungkulan radikal bebasbébas.
# [[Kalsium]]: Ngalancarkeun peredaranjalan [[getih]], normalkeun tekenan getih, nyaimbangkeun tingkat kaasaman getih, Nyegah Ostéorosis (Tulang koropos), nyegah panyakit [[jantung]] jeung nurunkeun résiko [[Kangker]] [[peujit]], ngaronjatkeun gairah Seksbirahi nuanu létoy.
# Vitamin B6 jeung nu séjénna: Metabolisme Protein[[Protéin]] & [[Karbohidrat]], ngabantumantuan produksi sél-sél [[getih beureum]], mantuan sistim imunitas awak.<ref name="Pamulihan"> http://pamulihan.wordpress.com/2011/05/16/khasiat-gula-kawung/ disalin tanggal [[18 Agustus]] [[2011]]. </ref>
 
==Catetan==
935

éditan