Béda révisi "Kirgistan"

2 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
m (r2.6.2) (bot Nambih: ilo:Kirgistan)
Oblast teras dibagi deui kana ''raions'' (distrik), nu diparéntah para pajabat nu diistrénan ku pamaréntah pusat. Komunitas luar kota, nu jumlahna nepi ka 20 wewengkon leutik, miboga kakawasaan sorangan eujeung wali kota jeung déwan kota.
 
== EkonomiÉkonomi ==
{{utama|EkonomiÉkonomi Kyrgyzstan}}
 
Gandum, kentang, gula bit, [[kapas]], [[wol]], tembako, buah, daging sapi, jeung daging domba mangrupakeun produk tatanén nu utama, jeung kapas, wol, jeung daging ékspor utama. Ékspor industri kaasup [[emas]], [[mérkuri]], [[uranium]], jeung [[listrik]]. Kyrgyzstan geus mangrupakeun salah sahiji nagara pangprogrésifna ti bekas Uni Soviét dina ngalaksanakeun réformasi pasar. Nyusulan kasuksésan program stabilisasi, nu nurunan inflasi ti 88% dina 1994 ka 15% dina 1997, perhatosan geus ti wanci éta balik ka kamekaran nu ngaluarkeun sumanget. Loba saham pausahaan pamaréntah geud kajual. Panurunan dina produksi geus keras ti labuhna Uni Soviét dina Désémber 1991, tapi ti pitengahan 1995, produksi mimiti cageur jeung ékspor mimiti nambah. Pénsiunan, pangangguran, jeung pagawé pamaréntah eujeung tunggakan pajak terus katalangsara. Pitulung luar nagri miboga peran gedé dina parobahan haluan ékonomi nagara. Pamaréntah geus miboga sababaraha léngkah pikeun musnaan laloba masalah beurat kawas utang luar nagri nu loba, inflasi, pangasilan pajak nu teu cekap, jeung kalabuhan ti karipuhan ékonomi Rusia. Kyrgyzstan geus miboga kamekaran tegap saban taun ti 1999.
7.200

éditan