Béda révisi "Sérén taun"

26 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Upacara seren taun.jpg|thumb|200px|right|upacara adat seren taun]]
'''Sèrèn Taun''' nya èta salah sahiji tradisi anu aya di masarakat Sunda, nepi ka kiwari. Éta tradisi masih kénéh digelarkeun ku masarakat agraris tradisional sunda, saperti di [[Sukabumi]], [[Kuningan]], bogor[[Bogor]] jeung daerah sejennaséjénna.
SerenSérén taun atawa serah taun dumasar ma'na kecap, miboga harti serensérén sumerensumérén taun nu kamari ka taun nu bakal datang salaku gagantina. Dina kontekskontéks kahirupan tradisi masarakat agraris tradisional Sunda, serensérén taun mangrupa mediamédia sukuran ka nu maha Kawasa sagala hasil tatanen anu cukup nu ku maranehnamaranéhna dilakonana, sarta miharep dina taun-taun saterusna sagalana bakal leuwih hadehadé.
 
[[Kategori:Kabudayaan Sunda]]
873

éditan