Béda révisi "Kabudayaan"

11 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
m
{{rapihkeun}}
m ({{rapihkeun}})
{{rapihkeun}}
'''Kabudayaan''' asalna tina kecap ''buddhayyah'' nya éta bentuk jamak tina ''buddhi'' nu hartina "budi" atawa "akal" ( Koentjaraningrat, 1990:9; Soerjono Soekanto, 1990:188 ).<ref name="CV. ALFABETA">{{id}}Harti,Nursid.1996.Manusia Dalam Konteks Sosial, Budaya, dan Lingkungan Hidup.Bandung:CV. ALFABETA</ref> Sedengkeun harti kabudayaan éta sorangan numutkeun Prof. Dr. Selo Soemardjan jeung Dr. Soelaeman Soemardi( 1974: 113),nya éta hasil karya , rasa, jeung cipta masarakat.<ref name="CV. ALFABETA"/> Kabudayaan téh mangrupa hasil diajar nu gumantung kana mekarna kamampuh manusa nu unik dina ngamangpaatkeun simbol, isarah nu euweuh paksaanna atawa hubungan alamiah dina hal - hal nu ku maranéhna pertahankeun.<ref name="CV. ALFABETA"/>
 
===Catetan===
{{reflist}}
12.294

éditan