Béda révisi "Lauk"

14 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.6.4) (bot Nambih: lbe:Чавахъ)
[[Gambar:herring2.jpg|thumb|250px|[[Héring Atlantik]], ''Clupea harengus'': spésiés lauk panglobana di sakuliah dunya.]]
'''Lauk''' mangrupakeun [[vertebrata]] poikilotermik (getih tiis) nu hirup di jero cai maké [[insang]]. Di sakuliah dunya, lauk kabagi kanajadi leuwih ti 27 rébu [[spésiés]], sahingganepi ka jadi golongan vertebrata nu pangrupa-loba rupana. Sacara taksonomis, lauk téh mangrupa hiji kelompok [[parafilétik]] nu hubungan di antarana paling mindeng dipadungdengkeun; babagian nu umum mah nyaéta jadi [[lauk tanpa rahang]] (kelas [[Agnatha]], 75 spésiés kaasup [[belut]] jeung ''[[hagfish]]''), [[lauk kartilagus]] (kelas [[Chondrichthyes]], aya 800 spésiés, kaasup [[hiu]]), sarta sésana dina kelas [[lauk ipis]] ([[Osteichthyes]]).
 
Lauk téh mangrupaken golongan sato anu ukuran awakna rupa-rupa pisan: ti [[hiu]] anu 16 m nepi ka [[impun]] anu ukur 2 cm, malah loba kénéh anu ukuranana leuwih leutik ti impun.
1.031

éditan