Béda révisi "Jalu"

1 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (+interwiki)
'''Jalu''' nya éta salasahiji [[kelamin]] hiji [[organisme]], atawa salasahiji bagian ti hiji organismeorganismeu, nu ngahasilkeun [[spérma]]. "Spérma" dihartikeun salaku [[gamét]] nu leuwih leutik dina sistimsistem [[baranahan]] [[hétérogami]], sedengkeun gamét nu leuwih gedé dihasilkeun ku [[bikang]]. Hiji jalu moal bisa baranahan tanpa [[sanggama|jalangan]] jeung [[bikang]].
 
Teu aya mékanisme genetik tunggal satukangeun béda kelamin dina [[spésiés]] nu béda, jeung ayana dua kelamin dina hiji spésiés sigana (pikeun dunya ilmiah) mangrupa hasil [[évolusi]] mandiri sababaraha kali. Naon nu sabenerna ngabédakeun bikang ti jalu teu salawasna atra, malah dina sababaraha kasus jadi bahan pananya kana harti nu sabenerna. 'Bikang' jeung 'jalu' ogé katémbong dina struktur réproduktif na [[tutuwuhan]], sahingga konsépna teu diwates saukur sato/manusa.
635

éditan